Mooi nieuws: Crescendo start met MuzieKLokaal

logo_muziek_lokaal
Na het grote succes van Soundtrip Krimpen afgelopn maart wordt de samenwerking van Muziekvereniging Crescendo met de drie basisscholen uit Krimpen aan de Lek voortgezet en zelfs uitgebreid. Komend schooljaar start namelijk ons nieuwe project: MuzieKLokaal. Dit project biedt basisschoolleerlingen een unieke kans om kennis te maken met een blaasinstrument of slagwerk, gebaseerd op de soundtrip-methodiek van Carlo Balemans. Hierbij staan het samenspel en het plezier van de leerlingen voorop. Het project is een onderdeel van het programma ‘Kinderen maken Muziek’. Dit is een initiatief van Koningin Máxima lees verder »


Sound Trip Krimpen!

Poster in paintVan januari tot maart heeft Crescendo ‘Sound Trip Krimpen’ uitgevoerd, een project van het symfonisch blaasorkest. De leerlingen van de basisscholen in Krimpen aan de Lek, de bewoners van ASVZ-woning De Uitkijk, de leerlingen van de muziekschool, trompettist Bas Duister, zangeres Marjolein den Adel en het symfonisch blaasorkest zijn onderweg op ‘klankreis’ en nodigden iedereen uit om het mee te beleven tijdens de finale van Sound Trip Krimpen op 21 maart!
Alle deelnemers werkten aan het project rondom het thema ‘doe gewoon wat je leuk vindt’, onder leiding van de bedenker van het project: dirigent en componist Carlo Balemans. De kinderen op de scholen maakten filmpjes over wat zij leuk vinden: lees verder »


Jong talent op het podium!

P1000062Op donderdagavond 26 juni presenteerden de leerlingen van de muziekschool zich tijdens een voorspeelavond! Voor een gedeelte van hen was dit de laatste voorbereiding voor het praktijkexamen twee dagen later, maar er deden ook veel leerlingen ‘gewoon voor de lol’ mee. Variërend van solisten tot kwartetten en van klassieke muziek tot klezmer, pop en jazzmuziek en alles wat daar tussen zit. De avond vond deze keer plaats in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, dat helemaal vol publiek zat met ouders, broertjes en zusjes en andere fans. Dankzij de vrijwilligers lees verder »


157 concerten

Crescendo bedankt alle leerlingen, de begeleiders, de barbecuechefs, Slagerij Sterrenburg en de organisatoren voor de geweldige dag ter ere van het 25-jarig bestaan van de muziekschool! Onder dit bericht vindt u alvast foto’s van de prijswinnaars. Wilt u meer foto’s zien? Bekijk dan deze compilatie.
Of het een officieel record is, is niet bekend, maar het geven van 157 concerten in twee uur tijd moet daar toch minstens in de buurt komen. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de muziekschool gaven de leerlingen van Muziekvereniging Crescendo op zaterdag 21 september zoveel mogelijk concerten in korte tijd.
De aftrap vond plaats op Winkelcentrum het Carillon, waar de leerlingen samen lees verder »


De winnaars!

Het was absoluut niet makkelijk voor jurylid Ada van de Vrie om de prijswinnaars aan te wijzen: zoveel leuke foto’s en gekke concertlocaties! Toch gingen uiteindelijk drie groepjes leerlingen met de prijzen naar huis lees verder »


Examens succesvol

Op 15 juni vonden de praktijkexamens plaats voor de muziekschoolleerlingen. Het groepje leerlingen was dit jaar maar klein aangezien veel leerlingen vorig jaar examen gedaan hadden, maar de dag was er niet minder spannend door. Melissa (klarinet A), Henno (saxofoon B) en Daphne (B) wisten hun examen met goed gevolg af te leggen en hebben elk hun diploma dik verdiend! We feliciteren ze met deze mooie prestatie!


« Pagina 1 »