Highlights

Ieder jaar geven de orkesten en muziekschool vele concerten en worden er mooie projecten uitgevoerd. Op de nieuwspagina kunt u hier uitgebreid over lezen. Toch zijn er altijd projecten die nét iets bijzonderder zijn, en die zetten we graag in de spotlights!

25 jaar muziekschool 21 september 2013

157 concerten in twee uur tijd: dat kregen de muziekschoolleerlingen in 2013 voor elkaar. Ze gaven flitsconcerten door heel Krimpen aan de Lek en kregen daarbij de opdracht om zoveel mogelijk concerten te geven of zo gek mogelijke locaties. Van de bus tot de pont, de viskraam tot het dak van de Uitkijk, papiercontainers en klimrekken, overal was muziek te horen. Lees hier het complete verslag en bekijk de foto's!

Jaarlijkse taptoe

Niet één bijzonder concert, maar een bijzondere reeks: al meer dan 25 jaar organiseert de drumfanfare elk jaar in juni de Taptoe Krimpen. Elke editie is er weer een mooie line-up te bewonderen, want naast het gastorkest, onze eigen drumfanfare, treden meerdere showkorpsen op. Daarnaast zijn er de laatste jaren ook extra optredens te beluisteren van een voor de gelegenheid opgerichte slagwerkgroep!


Big Day @De Doelen 27 april 2013

Het symfonisch blaasorkest voerde tijdens 'The Big Day' samen met conservatoriumstudenten het werk 'Accordo' uit, een zeer bijzonder werk voor vier orkesten en vijf dirigenten. Dirigent Carlo Balemans nam de algehele artistieke leiding voor zijn rekening, de orkesten werden gedirigeerd door conservatoriumstudenten. Het was een enerverend optreden, niet alleen vanwege de muziek maar ook vanwege de geweldige locatie!


Theaterdiner en -concert 23 maart 2013

Uitgebreid dineren en mooie muziek op 1 avond. Chef Carlo en zijn keukenbrigade zorgden voor een heerlijk viergangendiner voorafgaand aan het theaterconcert. Ook het concert zelf was bijzonder, aangezien er teruggekeken werd naar het verleden en ter ere van het walvisvaardersverleden 'Ahab' gespeeld werd, het verhaal over kapitein Ahab en zijn obsessie: Moby Dick, de witte walvis die hem eerder zijn been kostte. De combinatie van tekst, beelden van Historische Vereniging Crempene, licht en uiteraard de prachtige muziek van Stephen Melillo zorgde voor een memorabele avond.

Kinderkerstconcert 17 december 2011

Alle 160 leerlingen van de Ireneschool zijn ze onder leiding van hun eigen leerkracht en leden van het SBO met het kerstsprookje 'A Christmas Carol' aan de slag gegaan. Ze dansten op spookachtige muziek, maakten zo gek, lief en eng mogelijke foto's en beeldden het verhaal uit in schilderijen. De kunstwerken werden tijdens aan het publiek getoond in een echte expositie, terwijl het sprookje door het SBO werd opgevoerd.

Zomeravondconcert 26 juni 2010

Het jubileumjaar 2010 bevatte veel bijzondere projecten, maar het zomeravondconcert was een van de meeste spectaculaire. Vanaf een ponton op de Lek speelde het SBO samen met lokale solisten en de Krimpense band Candy Zachter een spetterend programma. Dat gecombineerd met de stralende zon en de hapjes en drankjes van Bar Gezellig maakten dit tot een avond die zeker tot de highlights behoort!

De Ontdekking 4 juni 2010

In juni 2010 organiseerde Crescendo het project ‘De Ontdekking’ in opdracht van de Prinses Ireneschool uit Krimpen aan de Lek. Een dag lang gingen alle leerlingen van de school aan de slag met muziek uit verschillende landen, onder leiding van hun leerkrachten en muzikanten van Crescendo. Ze luisterden naar muziek, leerden over Afrika, China en Indonesië en maakten vervolgens met elkaar een voorstelling. Dat leverde aan het eind van de dag veel dans, zang en poppenvoorstellingen op, die voor de ouders werden opgevoerd.

Jong Talent op het Podium 6 maart 2010

Spoken, kastelen, ridders en hele veldslagen… maar gelukkig ook ballonnen, feest en dansende mensen. Meer dan dertig kinderen bereidden tijdens een workshop het concert voor, door verhalen te verzinnen en tekeningen te maken bij de stukken die later die middag vertolkt zouden worden. Onder leiding van jonge leden van Crescendo zelf werden de spannendste creaties gemaakt. Vervolgens werden deze foto’s geprojecteerd tijdens het concert van het jeugdorkest, leerlingenorkest en de AMV en toegelicht door de kunstenaars zelf!